Czerwiec 9, 2017 6:12 pm

O racjonalnym odżywianiu dla Onetu, Newserii i Rynku Zdrowia

Nasza ekspertka ds. odżywiania, dr Ewa Chojnowska udzieliła wypowiedzi do kilku portali na temat związku pomiędzy stosowaną dietą, a naszą efektywnością. Zwraca w nich uwagę, że jedzenie w regularnych odstępach podnosi naszą wydajność aż o 20%, natomiast utrata płynów na poziomie 5% masy ciała ogranicza naszą skuteczność pracy aż o 30%. Aby mieć energię przez cały dzień, powinniśmy przestrzegać kilku prostych zasad. Przede wszystkim zaczynamy od zdrowego, zbilansowanego śniadania. Bardzo ważne jest to, żeby zjeść je jeszcze przed wyjściem do pracy, ponieważ kiedy rozpoczynamy pracę, już potrzebujemy energii ze składników pokarmowych. Ważne też, by główny posiłek zjeść w pracy, a nie dopiero w domu, to właśnie w pracy potrzebujemy energii. Co każdy może robić, by poprawić swoją efektywność za pomocą odpowiedniej diety? Więcej informacji na ten temat znajdziecie w wywiadzie dr Ewy Chojnowskiej dla Agencji Informacyjnej Newseria, Biznes Onet oraz w artykule naszej ekspertki na portalu Rynek Zdrowia. Wszystkie artykuły można przeczytać klikając na poszczególne nazwy portali. Zapraszamy do lektury.