Można powiedzieć… zaczęło się. W okresie od 1 do 7 października 2020 r. zarejestrowano w Polsce ponad 53 tys. zachorowań i podejrzeń zachorowań na grypę. Średnia dzienna zapadalność w tym czasie wynosiła 19,7 na 100 tys. ludności. We wrześniu na grypę i infekcje grypopodobne zachorowało w Polsce ponad  191 tys. osób. Czy  w swoim otoczeniu również obserwujecie wzrost liczby osób skarżących się na katar, ból gardła, podwyższoną temperaturę? Co w połączeniu ze wzrostem zachorowań na COVID-19 może przyprawiać działy HR, BHP i liderów o zawrót głowy. Nasze badania pokazują, że jedzenie minimalnej rekomendowanej dziennej ilości warzyw i owoców (łącznie 500 g) należy do rzadkości. Zalecenia dietetyków i lekarzy wypełnia zaledwie, co czwarty pracownik. Czas to zmienić. Zapraszamy Cię do zadbania o swoją odporność immunologiczną m.in. poprzez zwiększenie spożywanych warzyw i owoców. Dołącz do 30-dniowego wyzwania warzywno-owocowego z prostymi rozwiązaniami.  Zachęcamy do rozsyłania wyzwania swoim pracownikom. Zadbaj o siebie i swoich ludzi. POBIERZ TUTAJ. Pokaż pracownikom w jaki sposób mogą zadbać o swoją odporność immunologiczną w tym trudnym czasie np. poprzez dietę, ćwiczenia fizyczne, odpowiednie spędzenie czasu wolnego – pomocne tu będą krótkie webinary, szkolenia, czy materiały w formie e-book, podcastów. Szukasz inspiracji i pomocy w rozwiązaniu potrzeb firmy, zapraszamy do kontaktu hello@humanpower.pl